Home / Uitleg Binaire opties trading platform

Uitleg Binaire opties trading platform

Zoals u in onze “complete gids om een succesvolle binaire opties trader te worden” al heeft kunnen lezen is ons advies om eerst met een DEMO account te traden, oftewel zonder echt geld te riskeren.

Niet alleen kunt u op deze wijze eerst uw binaire opties trading strategie testen, maar u kunt daarnaast ook kennis maken met het binaire opties trading platform van uw broker.

Het goede nieuws is dat een binaire opties trading platform in de praktijk heel eenvoudig en overzichtelijk is. Dat heeft ook mede te maken met het feit dat binaire opties relatief eenvoudige financiële producten zijn om in te beleggen.

Alhoewel er onderling verschil kan zitten in een binaire opties trading platform, bieden de meeste binaire opties makelaars grotendeels dezelfde mogelijkheden.

Hieronder zullen we de meest gebruikelijke functies van het binaire opties trading platform behandelen.

Inhoudsopgave:

 1. Mijn Account
 2. Open Posities & Handelsgeschiedenis
 3. Economische Kalender & Dagelijkse Marktupdates
 4. Binaire Opties Handleidingen & Strategieën
 5. Call/Put Opties
 6. Touch Optie
 7. Range Optie
 8. Tip: Gebruik Metatrader4 voor uw technische analyses!

Mijn account

In de “mijn account” sectie kunt u over het algemeen terecht om uw persoonlijke gegevens in te zien en te wijzigen, zoals bijvoorbeeld adresgegevens, e-mail, telefoonnummer, maar ook uw wachtwoord.

Daarnaast bieden een aantal binaire opties makelaars de mogelijkheid om documenten te uploaden, zoals ID-kaart en bewijs van adres.

Tot slot kunt u in de mijn account sectie ook vaak terecht voor uw balans en de mogelijkheid om geld te storten en geld op te nemen. 

Open posities & Handelsgeschiedenis

Bij de meeste binaire opties trading platformen kunt u tabbladen zien van uw open posities en uw handelsgeschiedenis. 

Bij het tabblad van uw open posities kunt u over het algemeen de strike price en expiratietijd zien en hoeveel uw positie winst/verlies staat.

Het tabblad handelsgeschiedenis biedt een overzicht van alle reeds gesloten posities, inclusief uw winst/verlies per positie, de asset, de strike price, wanneer u de positie heeft geopend, de expiratietijd etc.

Economische kalender & Dagelijkse Marktupdates

De meeste binaire opties makelaars bieden handige extra hulpmiddelen aan zoals een economische kalender en dagelijkse marktupdates.

Op de economische kalender kunt u de belangrijke nieuws events bekijken, inclusief een uitleg en de verwachte impact van een nieuws event. Daarnaast kunt u kijken wat het voorgaande cijfer was van deze economische publicatie plus een verwachting van de actuele publicatie.

De dagelijkse marktanalyses kunnen per binaire opties trading platform verschillen. Zo zal de ene binaire opties makelaar meer focus leggen op trading signalen van verschillende assets, terwijl de andere binaire opties makelaar meer de focus legt op verslaggeving van de voorgaande trading dag, inclusief de nieuws events die gepland staan voor de volgende trading dag. Sommige binary options brokers bieden zelfs beide aan.

Binaire opties handleidingen en strategieën

Binaire opties makelaars bieden vaak ook extra hulp door middel van uitgebreide handleidingen van bijvoorbeeld de producten die zijn aanbieden. Deze zijn vaak slechts één muisklik verwijderd aangezien u deze gemakkelijk vanuit uw binaire opties trading platform kunt raadplegen.

Sommige binaire opties makelaars bieden zelfs training aan door middel van strategieartikelen en/of video’s. Ook deze kunt u vaak gemakkelijk vanuit uw binaire opties trading platform raadplegen.

Call/Put Opties

Veruit de meest gangbare vorm van binaire opties traden zijn de call/put opties, ook wel hoog/laag genoemd. Standaard zult u deze dan ook zien bij het openen van uw binaire opties trading platform.

Bij een call optie speculeert u dat de waarde van de onderliggende asset zal stijgen, terwijl u bij een put optie speculeert dat de waarde van de onderliggende asset zal dalen.

U dient allereerst de asset te selecteren die u wilt traden, vervolgens dient u de expiratietijd te kiezen, het bedrag dat u wilt investeren en tot slot dient u call (=hoog) of put (=laag) te kiezen.

Als het gaat om expiratietijden verschillen de keuzemogelijkheden per binaire opties makelaar. Zo bieden een aantal binary options brokers zeer korte expiratietijden vanaf zelfs 60 seconden, maar u kunt er ook voor kiezen om een langere expiratietermijn te kiezen, zoals het einde van de dag of zelfs het einde van de week.

Het loont ook altijd de moeite om te kijken of uw binaire opties makelaar extra mogelijkheden biedt zoals bijvoorbeeld een refund, de mogelijkheid om uw positie vervroegd te sluiten of pas een positie openen wanneer een vooraf vastgesteld koerslevel is bereikt.

Touch Optie

Bij een Touch optie speculeert u erop dat de koers van de onderliggende asset een vooraf vastgesteld koerslevel zal bereiken tijdens de looptijd van de optie. 

U dient allereerst de asset te selecteren die u wilt traden, vervolgens dient u de expiratietijd te kiezen, het bedrag dat u wilt investeren en tot slot dient u te kiezen of u verwacht dat de koers de bovenste lijn (call/hoog) of de onderste lijn (put/laag) zal raken.

Range Optie

In plaats van de gebruikelijke call optie of put optie speculeert u er bij een binaire range optie op dat de koers van de onderliggende asset binnen een vooraf vastgestelde bandbreedte zal blijven.

U dient allereerst de asset te selecteren die u wilt traden, vervolgens dient u de expiratietijd te kiezen, het bedrag dat u wilt investeren en tot slot dient u op “kopen” te klikken.

Tip: Gebruik Metatrader4 voor uw technische analyses!

Alhoewel de meeste binaire opties makelaars u ook de mogelijkheid bieden om technische indicatoren toe te voegen aan de grafiek binnen het binaire opties trading platform is ons advies om niet de grafieken van uw binaire opties trading platform te gebruiken voor uw technische analyses.

Er is namelijk een veel beter alternatief voor uw technische analyses en dat is Metatrader4. Metatrader4 biedt een aantal grote voordelen ten opzichte van de grafieken binnen het binaire opties trading platform, waaronder:

 • Metatrader4 is met afstand veel gebruikersvriendelijker als het gaat om technische analyses.
 • Metatrader4 heeft een veel groter aanbod qua technische indicators/hulpmiddelen.
 • Metatrader4 biedt de mogelijkheid om uw binaire opties strategieën uitgebreid te backtesten.
 • Metatrader4 biedt de mogelijkheden om verschillende templates en profielen op te slaan.

Wanneer u een account opent bij 24Option ontvangt u direct ook een Metrader4 account. Wanneer u geen account heeft bij 24Option dan heeft u de mogelijkheid om een Metatrader4 DEMO account te openen bij een andere broker. Hierbij zult u echter wel rekening moeten houden met eventuele koersverschillen.

Share