Home / Beginnershandleiding Binaire Opties

Beginnershandleiding Binaire Opties

De complete gids om een succesvolle binaire opties trader te worden!

Inhoudsopgave

1.0 Binaire Opties traden vereist weinig ervaring

2.0 Open een account bij een binaire opties makelaar

2.1 De keuze uit meerdere assets en uitbetalingspercentages

2.2 De keuze uit meerdere trading methodes

2.3Hoe wordt u een succesvolle binaire opties trader?

2.4 Het belang van een goed riskmanagement

4.1 Investeer nooit kapitaal dat u niet kunt missen

4.2 Zorg ervoor dat u een mindere periode kunt opvangen

4.3 Zorg dat uw beslissingen niet worden beïnvloed door een slecht riskmanagement

4.4 Laat u niet verleiden tot de Martingale riskmanagement strategie

4.5 Hanteer een riskmanagement die past uw risicoprofiel

5 Het belang van een goede binaire opties strategie met vaste regels

5.1 Een goede binaire opties trading strategie is gebaseerd op de korte termijn

5.2 Een strategie met vaste regels voorkomt dat u op basis van emoties gaat handelen

5.3 Vaste regels zorgen voor data die u kunt analyseren en verbeteren

5.4 Het belang van een goede binary options trading system

6.0 Begin uw binary options trading carriere met de juiste verwachtingen

6.1 Bereken van tevoren uw breakeven ratio

6.2 Schat van tevoren uw mogelijke winstmarge in

6.3 Profiteer van de kracht van cumulatief rendement!

7. Fundamentele analyse en Technische analyse

7.1 Fundamentele analyse: binaire opties nieuws traden

7.2 Speculeren op de uitkomst van een nieuws event

7.3 Een positie innemen na de uitkomst van een nieuws event

7.4 De voor- en nadelen van binary options nieuws traden

7.5 Technische analyse: Patronen gebruiken om de koers te voorspellen

7.6 Technische binaire opties strategieën

7.7 Trendfollowing strategie

7.8 Support en resistance strategie

7.9 Breakout strategie

7.10 De voor- en nadelen van technische binaire opties strategieën

7.11 Fundamentele analyse of technische analyse?

8. Kies voor een binaire opties trading strategie die bij u past

9. De juiste trading mindset

10. Het belang van een trading journal bijhouden

11. Stappenplan om een succesvolle binaire opties trader te worden

12. Rinse and Repeat en profiteer van de vele voordelen!

13. Binaire Opties traden vereist weinig ervaring

De grootste misvatting die er bestaat met betrekking tot het traden van binaire opties is dat men enkel succesvol kan zijn wanneer men beschikt over de nodige ervaring als het gaat om beleggen.

Het goede nieuws is dat dit absoluut niet het geval is! Iedereen die bereid is om tijd te investeren kan een winstgevende binaire opties trader worden, ongeacht uw achtergrond.

In feite draait het bij het beleggen in binaire opties erom dat u moet voorspellen of de koers van een asset, zoals een valutapaar, aandeel of index, gaat stijgen (call optie) of dalen (put optie).

Kenmerkend voor succesvolle binaire opties traders is dat zij hiervoor gebruik maken van een betrouwbare binaire opties makelaar, een goed riskmanagement hanteren, gebruik maken van een winstgevende strategie die bij hen past en de juiste trader mindset hebben.

Op deze pagina behandelen uitvoerig al deze belangrijke factoren, zodat ook u mooie rendementen kunt behalen met binaire opties traden!

2.0 Open een account bij een binaire opties makelaar

Voordat u zich kunt verdiepen in traden van binaire opties is het allereerst belangrijk om een account te openen bij een binary options broker en het liefste zelfs bij meerdere.

Het openen van meerdere accounts bij verschillende binaire opties makelaars heeft een aantal voordelen, waarvan de belangrijkste:

 • Een groter aanbod qua assets en uitbetalingspercentages.
 • Een groter aanbod qua trading methodes.

2.1 De keuze uit meerdere assets en uitbetalingspercentages

Elke binaire opties makelaar heeft een eigen assortiment als het gaat om assets die zij aanbieden.

Alhoewel de meeste binary options brokers alle assets aanbieden zoals valutaparen, grondstoffen, aandelen en indexen, kan er onderling wel een groot verschil zitten in de exacte invulling van dit aanbod.

Zo bieden sommige binaire opties makelaars verhoudingsgewijs meer valutaparen, terwijl andere makelaars juist een groot aanbod qua aandelen bieden. Het loont zeker de moeite om dit te vergelijken.

Ook kan er verschil zitten tussen het uitbetalingspercentage bij een asset. Stel dat broker “A” een rendement biedt van 87% voor een optie EUR/USD en broker “B” biedt voor dezelfde binaire optie een uitbetalingspercentage van 82% dan is uw potentiële rendement bij broker “A” 5% hoger.

2.2 De keuze uit meerdere trading methodes

Elke binary options broker biedt de mogelijkheid om te speculeren of de koers van een asset omhoog of omlaag gaat, maar sommige binary options brokers bieden daarnaast ook nog andere interessante trading methodes met betrekking tot binaire opties.

Zo bieden sommige binary options brokers de mogelijkheid om te speculeren of de koers van een asset binnen een vooraf gestelde bandbreedte blijft of dat een vooraf vastgesteld prijsniveau geraakt zal worden..

Afhankelijk van uw persoonlijke binaire opties strategie kan het erg interessant zijn om de verschillende mogelijkheden per binaire opties makelaar te bekijken.

3. Hoe wordt u een succesvolle binaire opties trader?

Succesvolle binaire opties traders hanteren eenvoudige methoden en strategieën. Zij zijn met name succesvol, omdat ze alles zo simpel mogelijk houden.

Zij richten zich voornamelijk op de vier belangrijkste pijlers:

 • Riskmanagement
 • Strategie
 • Mindset
 • Trading Journal

Deze pijlers vormen het fundament van uw succes, of wanneer u verkeerde keuzes maakt, juist het ontbreken van succes.

Aangezien wij u op deze pagina alle belangrijke info willen geven om zelf een succesvolle binaire opties trader te worden, zullen we hieronder dieper ingaan op elk aspect.

4. Het belang van een goed Riskmanagement

Het hanteren van een goed riskmanagement, ook wel geldmanagement genoemd, is cruciaal als u een succesvolle binaire opties trader wilt worden.

4.1 Investeer nooit kapitaal dat u niet kunt missen!

Het is absoluut af te raden om geld te investeren dat u eigenlijk niet kunt missen, geld dat u bijvoorbeeld nodig heeft voor uw dagelijks onderhoud.

Alhoewel u verschillende mogelijkheden heeft om uw risico te beperken wanneer het gaat om binaire opties traden, betekent dit niet dat u nooit een investering zult verliezen.

Sterker nog; het is heel normaal om te verliezen. Dit is iets wat u zult moeten accepteren. Succesvolle binary options traders winnen echter op lange termijn meer geld dan dat zij verliezen.

Wanneer u belegt met geld dat u eigenlijk niet kunt missen is de kans groot dat u de fout in zult gaan. Het meest voorkomende voorbeeld is dat er een “gokgedrag” ontstaat, oftewel proberen verliezen goed te maken en hierdoor verkeerde beslissingen maken, waardoor het verlies alleen maar groter wordt.

Onthoudt dat het niet uitmaakt hoe goed uw strategie ook mag zijn, wanneer u geld investeert dat u eigenlijk niet mag verliezen dan is uw binaire opties carrière eigenlijk al voorbij voordat deze kan beginnen….

4.2 Zorg ervoor dat u een mindere periode kunt opvangen

Het eerste punt lijkt vanzelfsprekend, inclusief de mogelijke gevolgen, maar er zijn meer risico’s als het gaat om een slecht riskmanagement hanteren.

Zeker traders die nog maar kort beleggen in binaire opties hebben vaak de neiging om zich voornamelijk te focussen op het kiezen van een binaire opties strategie en alhoewel het hebben van een goede binary options trading strategie ook heel belangrijk is, is deze niets waard zonder een goed riskmanagement!

Zoals reeds aangegeven is het heel normaal dat u een mindere periode zult ervaren, ongeacht hoe goed uw binary options trading systeem ook mag zijn en hoe raar dit misschien mag klinken; het zijn juist deze mindere periodes waarin goede binaire opties traders zich kunnen onderscheiden.

Laten we een voorbeeld bekijken om dit principe te verduidelijken:

Stel een trader beschikt over goede binary trading strategie en om die reden investeert hij bij elke trade 20% van zijn kapitaal (€20,000). Ondanks dat hij beschikt over een goede binaire opties strategie verliest hij drie trades achter elkaar. Dit is statistisch gezien overigens heel normaal.

Van zijn oorspronkelijke €20,000 is nu nog slechts €10,240 over, oftewel deze trader heeft bijna de helft van zijn account verloren na 3 verliesgevende trades.

U kunt zich wel voorstellen dat dit geen prettig scenario is om zelf mee te maken….

4.3 Zorg dat uw beslissingen niet worden beïnvloed door een slecht riskmanagement

Los van het feit dat u mindere periodes moet kunnen opvangen, zonder dat uw kapitaal hier drastisch onder komt te leiden, is het evengoed belangrijk dat uw beslissingen niet negatief worden beïnvloed als gevolg van een slecht riskmanagement.

Wanneer we het voorbeeld nemen van de trader die zojuist de helft van zijn kapitaal heeft verloren dan is het niet lastig om voor te stellen dat de beslissingen van deze trader negatief worden beïnvloed.

U kunt dan denken aan het “gokgedrag” wat we eerder hebben uitgelegd, maar dit kan zich ook uiten in andere gevolgen, zoals het hebben van minder zelfvertrouwen, niet meer vertrouwen op eigen analyses etc etc. Wanneer iemand een groot deel van zijn kapitaal verliest dan gaat het psychologische aspect namelijk een hele grote rol spelen.

De kunst is dan ook om een riskmanagement te hanteren, waarbij u niet, of in ieder geval zo weinig mogelijk, wordt beïnvloed door een mindere periode.

4.4 Laat u niet verleiden tot de Martingale riskmanagement strategie

Het Martingale riskmanagement systeem heeft als belangrijkste doel om verliezen zo snel mogelijk weer goed te maken door na een verliesgevende trade een hoger bedrag te investeren.

Een voorbeeld kan zijn dat u uw investering verdubbelt na een verliesgevende trade. Wanneer de tweede trade wel positief is dan heeft u weer winst in plaats van een resultaat dat ongeveer breakeven is.

Op het eerste gezicht lijkt dit een interessant riskmanagement systeem, maar de schijn bedriegt. Het probleem ontstaat namelijk wanneer u meerdere trades achter elkaar verliest.

Bij elke verliesgevende trade volgt bij het Martingale riskmanagement systeem een hogere investering bij de daaropvolgende trade. De bedragen kunnen in dat geval snel oplopen.

Stel dat u 10 trades achter elkaar verliest. Toegegeven, dit is erg veel, maar tegelijkertijd ook niet helemaal onrealistisch. In dat geval dient u de 11e trade maar liefst 1,024x het bedrag investeren van uw oorspronkelijke investering om het Martingale systeem te kunnen blijven uitvoeren.

U zult begrijpen dat slechts weinig traders dat kapitaal zullen hebben, zelfs wanneer de investering van de eerste trade relatief laag was.

Daarnaast is er ook sprake van een reëel gevaar dat uw beslissingen worden beïnvloed doordat u tijdens een mindere periode een groot deel van uw kapitaal verliest.

Er zijn veel traders die het Martingale riskmanagement systeem hebben uitgeprobeerd en alhoewel dit lange tijd goed kan gaan eindigt het Martingale systeem vaak met hetzelfde resultaat: broke.

Wees dus verstandig en hanteer een riskmanagement systeem dat is gebaseerd op een vast percentage van uw kapitaal.

4.5 Hanteer een riskmanagement die past bij uw risicoprofiel

We hebben eerst de nadruk gelegd op mogelijke gevaren van het hanteren van een slecht riskmanagement of zelfs het ontbreken van een riskmanagement. Zoals u hebt kunnen lezen is het belang van een goed riskmanagement niet te onderschatten.

Succesvolle binary options traders hanteren daarom een riskmanagement die vooral past bij hun eigen risicoprofiel en waarbij ze tegelijkertijd bovenstaande valkuilen vermijden.

In de praktijk hanteren de meeste succesvolle binary options traders om die reden een risk per trade percentage die varieert van 1% tot 5% van het totale kapitaal.

Dit wil overigens niet zeggen dat het niet mogelijk is om een groter percentage per trade te riskeren, maar dan dient u er wel zeker van te zijn dat u een enorm hoog winstpercentage heeft. Voor beginnende traders is het advies om sowieso eerst met een lager percentage te werken.

De taak aan u is om op basis van bovenstaande informatie en richtlijnen uw eigen risicoprofiel te bepalen.

5. Het belang van een goede binaire opties strategie met vaste regels

Uiteraard is het evengoed belangrijk om een goede binaire opties trading strategie te hebben, want hoe goed uw riskmanagement ook mag zijn; wanneer u op de lange termijn constant geld verliest dan verliest u uw kapitaal alsnog.

Het mag duidelijk zijn dat u dus ook een goede en winstgevende binaire opties trading systeem nodig heeft, maar wat houdt dit nu precies in?

5.1 Een goede binaire opties trading strategie is gebaseerd op de korte termijn

Waar binaire opties verschillen van veel andere financiële beleggingsproducten is dat binaire opties specifiek gericht zijn op de korte termijn.

Dit is heel belangrijk om te beseffen, want er zijn genoeg beleggingsstrategieën die op de lange termijn zijn gericht, maar daar heeft u met het beleggen in binaire opties helemaal niets aan.

Bij het beleggen in binaire opties ligt de focus namelijk op wat de koers doet in een tijdspanne van een aantal minuten, een uur of de volgende dag. Een goede binaire opties trading strategie dient dus ook gericht te zijn op de korte termijn.

5.2 Een strategie met vaste regels voorkomt dat u op basis van emoties gaat handelen

Alhoewel dit tijdelijk goed kan gaan, is het handelen op basis van emoties op de lange termijn een garantie op falen.

Het is belangrijk om te beseffen dat emotie het grootste gevaar kan zijn bij traden. Emoties kunnen namelijk leiden tot dramatische beslissingen die een heel nadelige invloed kunnen hebben of zelfs uw hele binary options trading carrière kunnen vernietigen.

Een goede binaire opties strategie voorkomt dat u op basis van emoties gaat handelen aangezien u alleen een positie opent wanneer er wordt voldaan aan meerdere specifieke voorwaarden. Voldoet de situatie aan uw voorwaarden dan opent u een positie, anders niet.

Door een binaire opties trading strategie te gebruiken die bestaat uit vaste regels, voorkomt u dat u op basis van emoties zal gaan traden en zorgt ervoor dat u ook op de lange termijn mooie rendementen blijft behalen.

5.3 Vaste regels zorgen voor data die u kunt analyseren en verbeteren

Wanneer u niet handelt volgens een binary options trading systeem met vaste regels wordt het erg lastig om uw resultaten op waarde in te schatten.

Stelt u zich voor dat u handelt zonder een duidelijk trading systeem en u boekt de eerste maand een rendement van 20%, maar de volgende maand lijdt u een verlies van 20%. Op dat moment is het erg lastig om erachter te komen waarom de ene maand een succes was en de andere maand juist niet.

Door echter constant een binary options trading systeem te hanteren met vaste regels kunt u naar verloop van tijd heel gemakkelijk uw data analyseren.

Zo kunt u zien hoeveel winst u gemiddeld maakt en of u hier tevreden over bent. U kunt in ieder geval een weloverwogen beslissing maken of u op de huidige manier door wilt gaan.

De mogelijkheid natuurlijk ook dat u juist iets wilt aanpassen en om uiteindelijk de data van uw aangepaste binaire opties strategie te analyseren.

We komen er later op terug hoe u dit proces het beste toe kunt passen, maar voor nu is het belangrijk om te beseffen dat het van cruciaal belang is om een goed binaire opties trading systeem te hanteren om op de lange termijn succesvol te kunnen zijn.

5.4 Het belang van een goede binary options trading systeem

Alhoewel we nog niet zijn toegekomen aan de daadwerkelijke binaire opties trading strategieën hopen we dat het u wel duidelijk is geworden dat het belang hiervan niet onderschat mag worden.

Kort samengevat dient een goede binary options trading systeem aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 • Uw binaire opties strategie dient gericht te zijn op de korte termijn.
 • Uw binaire opties strategie dient vastomlijnde regels te hebben om emoties uit te schakelen.
 • Uw binaire opties strategie dient geschikt te zijn om te analyseren, zodat u kunt toetsen of u op deze wijze uw gewenste rendement behaalt en of u iets dient te wijzigen.

6. Begin uw binary options trading carrière met de juiste verwachtingen

Aan het begin van dit artikel gaven we al aan dat het voor iedereen mogelijk is om een succesvolle binaire opties trader te worden, maar dat is niet iedereen gegund.

Dit heeft vooral te maken met het feit dat een grote groep traders de adviezen die wij op deze (en andere) pagina’s geven niet opvolgen, maar er is ook nog een ander bekend struikelblok voor veel nieuwe traders en dat zijn onrealistische verwachtingen van een binary options trading systeem.

Zo is het waar dat u veel geld kunt verdienen met het traden van binaire opties, maar wanneer u verwacht dat u binnen 3 trades uw account heeft verdubbeld dan staat het vast dat u of onrealistische verwachtingen heeft of onze adviezen niet opvolgt.

U kunt ervoor zorgen dat uw verwachtingen realistisch blijven door uw binaire opties trading strategie te toetsen op basis van het verwachte breakeven ratio en de winstmarge van uw binaire opties strategie.

Dit voorkomt niet alleen teleurstelling in het geval dat u te hoge verwachtingen zou hebben, maar dit zorgt er tegelijkertijd voor dat u de basis legt voor een zeer succesvolle binaire opties trading carrière.

Bovendien zullen we u laten zien waar de echte winst ligt en waarom u wel degelijk veel geld kunt verdienen met binaire opties traden, terwijl u tegelijkertijd al onze andere adviezen strikt opvolgt. Dit heeft namelijk te maken met cumulatief rendement!

6.1 Bereken van tevoren uw breakeven ratio

Natuurlijk streeft elke binaire optie trader ernaar om zoveel mogelijk trades winstgevend af te sluiten. Het liefste heeft iedereen natuurlijk een win ratio van 100%. Zoals we al aangaven is dat niet realistisch, hoe goed uw binary options trading strategie ook is, u dient altijd rekening te houden met keren dat u zult verliezen.

Succesvolle binaire opties traders focussen zich daarom op geld verdienen op de lange termijn, oftewel op de lange termijn meer geld winnen dan verliezen.

Wat is het percentage goede trades die een binary options trading strategie moet produceren om winstgevend te zijn op de lange termijn?

Het antwoord is afhankelijk van de asset en het bijbehorende uitbetalingspercentage. Gelukkig is er een eenvoudige formule om dit van tevoren makkelijk te berekenen:

B = Ot% / (I% + Ot%)

B = Breakeven ratio

I% = In the money ratio, oftewel het percentage dat u ontvangt wanneer de trade winstgevend is.

Ot = Out of the money ratio, oftewel het percentage dat u verliest wanneer de trade verliesgevend is.

Een voorbeeld is wanneer u bijvoorbeeld een binaire opties strategie heeft ontwikkeld om EUR/USD te traden en “I%” bedraagt 80%, oftewel u ontvangt 80% rendement wanneer u goed zit en “Ot%” is 100%.

Het breakeven ratio wordt dan:

B = 100% / (100% +80%)

B = 100 / (100+80)

B = 100 / 180

B = 0.5555

Om dit om te zetten in een percentage: 0.5555 * 100 = 55,55%

Met andere woorden maakt u winst met uw binaire opties strategie zolang u op de lange termijn minimaal 56% van uw trades winstgevend afsluit.

6.2 Schat van tevoren uw mogelijke winstmarge in

Alhoewel dit onderwerp voornamelijk van belang is bij het evalueren van uw trades is het ook nuttig om vooraf een beeld te krijgen van uw mogelijke winstmarge.

Uw potentiële winstmarge berekenen gaat ook eenvoudig door middel van een simpele formule:

P = W – B

P = Profit margin, oftewel winstmarge

W = Win ratio

B = Breakeven ratio

Stel dat u gemiddeld verwacht 75 van de 100 trades winstgevend af te sluiten. Dat betekent dat uw win ratio (75/100) / 100 = 75% bedraagt.

Wanneer we het breakeven percentage van het vorige voorbeeld erbij nemen dan bedraagt deze afgerond 56%.

Uw winstmarge is dan heel makkelijk in te schatten, namelijk 75% – 56% = 19%.

Stel dat u elke trade €100 investeert dan zult u gemiddeld op de lange termijn €100 x 0,19 = €19 per trade winnen.

Ook kunt u heel makkelijk uw totale winst inschatten na een bepaald aantal trades. Stel u verwacht gemiddeld per maand 40 trades uit te kunnen voeren dan kunt u inschatten welk bedrag dit gemiddeld op maandbasis zou zijn, namelijk 40 x €19 = €760.

6.3 Profiteer van de kracht van cumulatief rendement!

Zoals we eerder al aangaven heeft de ervaring ons geleerd dat veel binaire opties traders vooraf of achteraf enigszins teleurgesteld zijn over de uitkomsten van bovenstaande berekeningen. Dat is echter, omdat zij vaak geen rekening houden met de kracht van cumulatieve rendementen!

Een voorbeeld om dit te verduidelijken: Stel, een trader begint met een startkapitaal van €10,000 en boekt elke maand gemiddeld 10% rendement.

Wanneer deze binaire opties trader met vaste bedragen blijft werken dan verdient hij elke maand €1,000, op jaarbasis €12,000.

Niet onaardig, maar laten we eens kijken naar de binaire opties trader die zijn risk per trade baseert op zijn totale kapitaal, inclusief zijn winst. Hij heeft na een jaar een winst van maar liefst €21,384, bijna het dubbele!

Dit is echter slechts het verschil op basis van een tijdspanne van een jaar. Onthoudt dat cumulatieve rendementen een wereld van verschil kunnen betekenen!

Uiteraard hangt het daadwerkelijke rendement af van onder andere de grootte van uw kapitaal en het rendement dat u behaalt met uw binaire opties trading systeem, maar dit zijn berekeningen die u met behulp van onze eerdere uitleg nu ook zelf kunt berekenen.

Om te zien wat cumulatief rendement voor effect kan hebben kunt u gebruik maken van één van de vele tools die u op het internet kunt vinden.

Er is echter één principe wat heel belangrijk is om te beseffen:

 • Hoe groter uw kapitaal, des te groter het effect is van cumulatieve rendementen.

Dat wil overigens niet zeggen dat u met een kleiner kapitaal niet kunt profiteren van cumulatieve rendementen, integendeel, het zal slechts iets langer duren.

Wat voornamelijk belangrijk is om te beseffen is dat het geld opnemen van uw kapitaal van grote invloed kan zijn op uw cumulatieve rendementen, ervan uitgaande dat u hetzelfde riskmanagement blijft hanteren.

Indien het niet nodig is om geld op te nemen van uw trading kapitaal dan is dit met het oog op mogelijke cumulatieve rendementen ook niet aan te raden.

Aan de andere kant: Wanneer u mogelijkheden ziet om uw kapitaal aan te vullen met geld dat u niet nodig heeft voor uw dagelijks levensonderhoud of liquide wilt houden ter reserve dan kan dit een enorm positieve invloed hebben als het gaat om uw cumulatief rendement!

Dat voordeel wordt nog groter wanneer u dit kunt combineren met een aantrekkelijke bonus van de binaire optie makelaar. U dient echter wel eerst goed de voorwaarden na te vragen om er zeker van te zijn dat deze bonus ook aansluit op uw tradingstijl.

7. Fundamentele analyse en technische analyse

Welke strategie (of strategieën) u ook zult hanteren, alles begint bij een signaal. Een signaal is in feite een indicatie of de koers zal stijgen of gaan dalen. Dit signaal zorgt ervoor dat u dit van tevoren kunt voorspellen en hier zodoende naar kunt handelen.

In de basis worden signalen op twee manieren gecreëerd, namelijk door middel van een nieuws event of door middel van technische analyse.

7.1 Fundamentele analyse: binaire opties nieuws traden

Nieuws events kunnen ervoor zorgen dat de koers van een aandeel, index, grondstof of valutapaar behoorlijk in beweging komt. Voorbeelden hiervan zijn een aankondiging van een bedrijf, van een industrie,maar ook de inflatiecijfers die worden gepubliceerd door de overheid.

In veel gevallen leidt positief nieuws ertoe dat de koers zal stijgen en negatief nieuws dat de koers zal dalen. Speculeren op basis van deze nieuws events wordt ook wel fundamentele analyse of nieuws traden genoemd.

De basis voor elk binaire opties nieuws trading strategie is ten eerste weten welk nieuws van belang is voor de asset die u wilt traden en ten tweede een goede nieuwskalender, zodat u ook weet welk nieuws u wanneer kunt verwachten.

De meeste binary options brokers bieden vaak een eigen nieuwskalender aan die verwerkt is binnen het binary options trading platform, waardoor u in één oogopslag alle belangrijke nieuws events kunt zien. Daarnaast kunt u ook zien hoe groot de verwachte impact van een nieuws event is.

Ten tweede dient u te weten wat de invloed is van een nieuws event op bepaalde assets. In principe komt u al heel ver door uw logische verstand te gebruiken, maar wanneer u snel thuis wilt raken in deze materie dan kunt u naast het lezen van onze fundamentele analyse artikelen ook veel leren van de dagelijkse updates die de binaire opties makelaars bieden.

Er zijn twee manieren om binaire opties te raden op basis van nieuws events. Zo kunt u voorafgaand aan een nieuws event een positie innemen, maar ook na de uitkomst van een nieuws event.

7.2 Speculeren op de uitkomst van een nieuws event

De basis van deze strategie is dat u van tevoren zowel het nieuws event als ook de invloed hiervan probeert in te schatten.

Een voorbeeld is dat wanneer u vermoedt dat de Centrale Bank van de Verenigde Staten (de FED) de rente zal verhogen. U verwacht dat dit een grote impact zal hebben op de koers van het valutapaar EUR/USD en daarom neemt u voorafgaand aan de rentepublicatie een put optie met als doel te profiteren van een verwachte koersstijging van de USD.

7.3 Een positie innemen na de uitkomst van een nieuws event

Een andere manier om binaire opties te traden op basis van het nieuws is om eerst het nieuws event af te wachten alvorens een positie in te nemen. De basis van deze strategie is dat u op basis van de daadwerkelijke uitkomst van het nieuws event direct of vlak erna een call of een put optie neemt.

Een voorbeeld is de publicatie van de Non-Farm Payroll (NFP). Deze publicatie zorgt altijd voor veel beweging in de markt. Stel dat blijkt dat er veel meer banen bij zijn gekomen dan vooraf werd verwacht dan kunt u een put optie EUR/USD nemen (of een andere asset), waarbij u ervan uitgaat dat de USD zal stijgen.

7.4 De voor- en nadelen van binary options nieuws traden

Het grootste voordeel van binary options nieuws traden is dat het relatief makkelijk is om nieuws trading strategieën te leren. Daarnaast kunnen nieuws trading strategieën ook erg winstgevend zijn. Het is dan ook niet voor niets dat veel beginnende en onervaren traders beginnen met nieuws traden.

Het grootste nadeel van binary options nieuws traden is dat de markt onvoorspelbaar kan zijn. Alhoewel in de basis geldt dat een positieve uitkomst van een nieuws events leidt tot een koersstijging en een negatieve uitkomst tot een koersdaling, is het niet altijd zo simpel.

Een voorbeeld is een publicatie van beter dan verwachte inflatiecijfers op een moment dat inflatie een issue is. Een logische gedachte is dat dit goed is voor een economie en men op basis hiervan een positie inneemt, maar wanneer men wat dieper het rapport induikt blijkt dat brandstof het grootste component lijkt te zijn van de stijgende inflatie en het totaalbeeld er juist helemaal niet zo positief uitziet. Dit kan leiden tot een matige koersreactie of zelfs een reactie in de tegenovergestelde richting.

Een ander voorbeeld is wanneer de positieve uitkomst van een nieuws event al in de koers is verwerkt, oftewel er is geen sprake van een verrassingseffect. Op het moment van de publicatie kunnen positieve cijfers dan bijvoorbeeld leiden tot zelfs een koersdaling wanneer traders besluiten om hun winsten te pakken.

Daarnaast kan het met nieuws traden lastig zijn om in te schatten hoelang een nieuws event van invloed is en in hoeverre er een koersstijging of koersdaling zal plaatsvinden.

Het goede nieuws is dat de nadelen van nieuws traden voor beginners enorm geneutraliseerd kunnen worden door bepaalde marges te hanteren. Dit zult u ook terugzien bij onze binary options signals, waarover we u later meer zullen vertellen.

7.5 Technische analyse: Patronen gebruiken om de koers te voorspellen

De basis van technische analyse is gebaseerd op het herkennen van patronen op een koersgrafiek en deze te gebruiken om de koers te voorspellen, ongeacht wat er gaande is op fundamenteel gebied.

Bij technische analyse is het belangrijk om eerst te identificeren of er sprake is van een trend (uptrend of downtrend) of een zijwaartse beweging, ook wel range genoemd. Binnen een trend kan er ook sprake zijn van een tijdelijke zijwaartse beweging. Dit wordt consolidatie genoemd.

Een uptrend kenmerkt zich wanneer de koers hogere pieken en hogere dalen worden bereikt. Bij een downtrend is dit net andersom: dan bereikt de koers lagere dalen en lagere pieken. Bij een range begeeft de koers zich binnen een range zonder nieuwe pieken of dalen te bereiken en ketst de koers zowel aan de bovenkant als de onderkant af rond een bepaald koerslevel. waar de koers niet doorheen weet te breken.

Vaak zult u in één oogopslag kunnen zien of er sprake is van een trend of een range, maar daarnaast kunt u ook gebruik maken van vele technisch hulpmiddelen. Dit kunnen eenvoudige technische hulpmiddelen zijn zoals het tekenen van trendlijnen om de pieken of dalen van een trend met elkaar te verbinden of support/resistance lijnen om belangrijke koerslevels beter weer te geven waar de koers lastig doorheen weet te breken.

Daarnaast heeft u met technische analyse ook de beschikking over zogenaamde technische indicatoren. Dat zijn technische indicatoren die u op uw grafiek kunt plaatsen als extra hulpmiddel. Bekende technische indicatoren die vaak gebruikt worden zijn onder andere Moving Averages, RSI, MACD, Bollinger Bands, Fibonacci retracement levels etc.

7.6 Technische binaire opties strategieën

Hieronder volgen de meest gebruikelijke binaire opties strategieën die zijn gebaseerd op technische analyse.

Voor elk van de onderstaande strategieën geldt dat het belangrijk is om vaste regels te hanteren met betrekking tot het instapmoment en de expiratietijd. Deze regels kunt u op basis van de koersbeweging opstellen, maar ook in combinatie met de eerder genoemde technische hulpmiddelen.

7.7 Trendfollowing strategie

De naam zegt het eigenlijk al, maar deze strategie is gebaseerd op het volgen van de bestaande trend. Wanneer de koers van Apple bijvoorbeeld in een uptrend bevindt dan is het doel om op het juiste moment een call optie te nemen om zo te profiteren van de bestaande trend.

7.8 Support en resistance strategie

Deze strategie wordt vaak gebruikt om ranges te traden. Wanneer de koers het koerslevel bereikt waar de koers eerder al op is afgeketst (het liefste meerdere keren), is het doel om een call of een put optie in de tegenovergestelde richting te nemen. Hierbij gaat u ervan uit dat het koerslevel stand zal houden en niet doorbroken zal worden.

7.9 Breakout strategie

Deze strategie is gebaseerd op het profiteren van een doorbraak van een belangrijk koerslevel of van een koerspatroon. Deze strategie kan zowel geïntegreerd worden bij trendfollowing strategieën als ook bij support/resistance strategieën.

7.10 De voor- en nadelen van technische binaire opties strategieën

Het grootste voordeel van technische binaire opties strategieën is dat u ook als mens gewend bent om te denken in patronen, waardoor dit proces van nature bekend is.

Een mooi voorbeeld is wanneer u een nieuw persoon ontmoet. Wanneer deze persoon u positief benadert zult u zelf ook eerder positieve verwachtingen hebben bij een persoon, terwijl wanneer iemand onvriendelijk doet, u eerder op uw hoede zult zijn. Eigenlijk handelt u op basis van ervaringen in het verleden en hetzelfde principe is van toepassing bij technische analyse.

In feite gaat het bij technische analyse om herkenning van vaste patronen, waarbij de regels van uw binary options trading systeem ervoor moeten zorgen dat u een signaal/herkenning krijgt in het geval er sprake is van een situatie die op de lange termijn winstgevend is.

Helaas zit er ook een nadeel aan het traden van technische binaire opties strategieën. Alhoewel de patronen zich vaak herhalen op de grafiek, zal niet altijd alles zich exact 100% op dezelfde manier herhalen en juist daar zit de uitdaging.

U dient dus regels voor uzelf te ontwikkelen die ervoor zorgen dat u slechts een positie opent wanneer de situatie op de lange termijn gunstig is en dit heeft in de praktijk vaak tijd nodig.

Naarmate een trader meer ervaring op doet, hetzij door traden of door tijd te investeren in het bestuderen en analyseren van de koersbeweging uit het verleden, zal hij meer inzicht en gevoel krijgen voor het koersverloop en zodoende ook beter verliesgevende van winstgevende situaties kunnen onderscheiden.

Naast het nadeel dat het krijgen van inzicht in het lezen van de koersbeweging enige tijd in beslag kan nemen is het andere nadeel dat nieuws events soms een technisch perfecte trade kunnen verpesten. Dit valt echter te ondervangen door bijvoorbeeld niet te traden rond belangrijke nieuws events.

7.11 Fundamentele analyse of technische analyse?

U zult merken dat veel traders een duidelijke voorkeur hebben voor één van beide en deze voorkeur  gaat soms erg ver. Dusdanig dat u weleens zult tegenkomen dat een nieuws trader aangeeft dat technische analyse waardeloos is, want volgens hem komt de koers slechts in beweging op basis van nieuws events en sentiment. Daarentegen zijn er ook technische traders die aangeven dat alles al in de koers zit verwerkt en fundamentele analyse overbodig is.

Het punt is dat er veel nieuws traders een mooi rendement boeken en hetzelfde geldt voor de pure technische traders. Beide hebben dus op hun manier gelijk, dus waarom niet combineren?

Alhoewel dit voor een beginnende trader misschien een te ambitieuze doelstelling is en u beter met één iets kunt beginnen in plaats van direct in meerdere sloten tegelijkertijd gaan lopen, kan dit op de lange termijn zeker interessant zijn.

Zo zult u nog zelfverzekerder een positie kunnen innemen wanneer uw fundamentele en technische analyse met elkaar overeenkomen.

8. Kies voor een binaire opties trading strategie die bij u past

Zoals u heeft kunnen lezen zijn er veel verschillende binaire opties trading strategieën beschikbaar waaruit u kunt kiezen. Zeker voor beginnende en onervaren binaire opties traders maakt dat de keuze er niet altijd makkelijker op.

Een logische, maar niet de juiste insteek, is dat men probeert om de beste binaire opties strategie eruit te kunnen filteren, waarna men zich hier verder in wil verdiepen. Een logische vraag die dan ook vaak wordt gesteld is welke strategie het beste is.

Zoals we al aangaven zijn er hele succesvolle binary options traders die hun geld verdienen met nieuws traden, maar net zo goed geldt dat voor binary options traders die zich puur richten op technische analyse.

Met andere woorden; er is geen beste strategie.

Het doel moet dus niet zijn om de beste binaire opties strategie te vinden, maar uzelf afvragen welk type binaire optie strategie het beste bij u past! Net zoals met veel andere dingen in het leven zult u het meest succesvol zijn wanneer u iets doet wat u interesseert en graag doet.

Dat kan natuurlijk lastig zijn wanneer u graag wilt beginnen met binaire opties traden en u zich eerst nog helemaal moet verdiepen in de binary options strategie die u interesseert, maar ook daarvoor hebben we een oplossing, waarover later meer.

9. De juiste trading mindset

Bij traden bestaat het gezegde “De grootste vijand bent uzelf”. Dit gezegde bestaat niet voor niets en wanneer u een succesvol binary options trader wilt worden dan is het belangrijk om dit te beseffen.

Alleen u kunt namelijk besluiten om regels niet op te volgen. Alles wat u op deze pagina kunt lezen vormt de basis van een succesvolle binaire opties trading carrière, maar het blijft slechts theorie wanneer u besluit er gedeeltelijk of helemaal niets mee te doen.

Nu is het vaak niet realistisch om te verwachten dat u op dit gebied geen fouten zult maken. Wat wel van belang is, is dat u bereid bent om te leren van uw fouten.

De belangrijkste psychologische valkuilen zijn eigenlijk al behandeld, want direct of indirect leiden deze altijd tot het hanteren van een slecht riskmanagement en/of het niet opvolgen van goede regels van uw binaire opties trading strategie. Om die reden hebben wij deze onderwerpen dan ook uitvoerig behandeld.

Uiteraard is er vaak sprake van onderliggende problemen in het geval dat u de eerder behandelde regels overtreedt, maar deze onderliggende problemen kunnen per persoon erg verschillen. Het belangrijkste is dat u in dergelijke situaties zelf kunt herkennen wat er fout is gegaan en waarom. Pas dan kunt u hier effectief iets mee doen.

Gelukkig is er wel een simpele en handige methode om uw verbeterpunten te ontdekken op het gebied van uw riskmanagement, strategie of mindset en dat is het bijhouden van een trading journal.

10. Het belang van een trading journal bijhouden

Wanneer u een succesvolle binary options trader wilt worden dan is het bijhouden van een trading journal een vereiste. Het doel van een trading journal is om uw resultaten grondig en effectief te kunnen analyseren.

Ten eerste wilt u inzicht krijgen in de winstgevendheid van uw binary options strategie. Met een binaire opties trading journal krijgt u een goed inzicht in de sterke en zwakke punten van uw strategie en kunt u na genoeg data ook concluderen of u wijzigingen dient door te voeren.

Ten tweede krijgt u een beter beeld van het riskmanagement dat u hanteert. Volgt u daadwerkelijk een goed riskmanagement en zo nee, waarom niet?

Tot slot zullen uw zwakke plekken als het gaat om trading mindset ook worden blootgelegd wanneer u een goed binaire opties trading journal bijhoudt. Door deze inzichtelijk te maken kunt u effectiever aan probleemgebieden werken.

Wat dient u zowel bij te houden in een trading journal? Dit kan per persoon verschillen, maar het doel van een trading journal is niet om een boekwerk per trade neer te schrijven, maar juist een samenvatting van de belangrijkste data en inzichten.

Een voorbeeld van de aspecten die u in uw trading journal kunt verwerken:

 • Datum
 • Tijdstip
 • Asset
 • Call/Put
 • Expiratietijd
 • Uitbetalingspercentage
 • Winst/Verlies/Breakeven
 • Plan vooraf
 • Analyse achteraf
 • Les geleerd

Een extra toevoeging kan zijn om uw eigen trade ook een cijfer te geven. Dit kan een extra controle voor u zijn.

Zoals u kunt zien is het geen uitgebreide lijst om bij te houden, maar desalniettemin kunt u de belangrijkst data analyseren, waarna u vervolgens met de verbeterpunten aan de slag kunt.

11. Stappenplan om een succesvolle binaire opties trader te worden

Tot slot willen we u nu nog voorzien van een concreet stappenplan om een succesvolle binaire opties trader te worden. Indien u dit stappenplan nauwgezet volgt dan is succes op de lange termijn gegarandeerd!

Stap 1: Open een account bij een binary options broker die tevens een DEMO account aanbiedt

Een DEMO account heeft exact dezelfde functionaliteiten in vergelijking met een normale binaire opties trading account, maar dan met het verschil dat u niet voor echt geld zult traden.

Dit is de ideale manier om niet alleen kennis te maken met het trading platform, maar ook om uw binaire opties strategie uit te testen zonder echt geld te riskeren.

Ons advies is om een account te openen bij 24Option aangezien u bij deze broker naast een DEMO account ook de toegang krijgt tot een Metatrader account, welke zeer handig is voor het backtesten van uw strategieën (hierover zo meer).

Stap 2 en 3 is iets waar u tegelijkertijd mee kunt beginnen, afhankelijk van wat uw voorkeur heeft.

Stap 2: Begin met onze gratis binary options trading signals

Terwijl u zich oriënteert op het gebied van een eigen binaire opties strategie ontwikkelen kunt al direct beginnen met het volgen van onze binary options trading signals!

De binaire opties signalen zijn gebaseerd op belangrijke nieuws events die vaak en grote impact hebben op de markt, waardoor u tegelijkertijd ook een inzicht krijgt in de nieuws events die van invloed zijn op de meest verhandelde assets.

Het binary options trading systeem is gebaseerd op het profiteren van een flinke koersbeweging in het geval dat de economische cijfers beter of slechter zijn dan de markt vooraf verwacht. We gebruiken hierbij een flinke marge, zodat de kans op volatiliteit nog groter is en hierdoor ook uw slagingskans.

Het voordeel van deze binaire opties signalen is dat de win ratio erg hoog is gezien de betrouwbaarheid van de signalen.

Niettemin is ons advies om deze signalen eerst te traden met een DEMO account totdat u bekend bent met deze binaire opties nieuws trading strategie en het vertrouwen heeft om met echt geld te traden. Ook is het verstandig om direct aan te vangen met het bijhouden van een trading journal.

Stap 3: Ontwikkel een eigen binaire opties strategie met vaste en duidelijke regels

Wanneer u onze binaire opties signalen volgt dan zult u al snel ervaring opdoen met binaire opties nieuws traden, oftewel fundamentele analyse. Een bijkomend voordeel is dat u al snel inzicht krijgt of deze manier van traden u ook aanspreekt.

Tegelijkertijd kunt zich verdiepen in een strategie die u het meeste aanspreekt, hetzij verder verdiepen in fundamentele analyse door extra binaire opties nieuws trading strategieën te ontwikkelen of hetzij dat u zich verdiept in technische analyse door hiervoor één of meerdere goede technische binaire opties trading strategieën te ontwikkelen.

Voor ideeën op het gebied van binary options strategieën en algemene kennis omtrent fundamentele en technische analyse kunt u uitstekend terecht bij onze strategie sectie.

Ook bij deze stap geldt dat het belangrijk is om eerst met een DEMO account te traden totdat u genoeg zelfvertrouwen heeft om met echt geld te traden. Door een trading journal bij te houden krijgt u tegelijkertijd inzicht in de resultaten van uw strategie.

Naast dat u begint met een DEMO account heeft u ook de mogelijkheid om uw strategie te backtesten. De meeste traders gebruiken hiervoor het MetaTrader trading platform.

Het voordeel van Metatrader is dat u “terug de tijd in” kunt om zo het koersverloop met terugwerkende kracht te analyseren, maar ook concreet strategieën te testen.

U zult merken dat uw leerproces enorm wordt verkort wanneer u de tijd neemt om met Metatrader aan de slag te gaan in plaats van alleen toekomstige trades te analyseren.

12. Rinse and Repeat en profiteer van de vele voordelen!

Het is per persoon afhankelijk hoelang het duurt voordat iemand een winstgevende binary options trader is.

Wanneer u graag de snelle weg bewandelt dan hebben we één advies voor u: Houdt het simpel!

Zoals we aan het begin van deze pagina al aangaven zijn de meest succesvolle binary options traders de traders die alles zo simpel mogelijk houden.

Een winstgevende binaire opties trader worden is al een hele uitdaging op zich, maar wanneer u zichzelf verliest in het oerwoud aan informatie als het gaat om wat er tegenwoordig te vinden is dan is de kans groot dat u het allesbehalve simpel zult houden.

Om die reden hebben we op deze pagina alle belangrijke informatie gegeven die nodig is om een succesvolle binary options trader te worden. Het enige wat u hoeft te doen is de adviezen op deze pagina op te volgen en uw eigen binaire opties trading strategie te ontwikkelen.

Wanneer u ons stappenplan heeft gevolgd en u heeft een winstgevend binary options trading systeem dan is het een kwestie van “Rinse and Repeat”.

Traden is wellicht geen eenvoudig beroep om te leren en wordt door velen ook wel gezien als een opleiding persoonlijke ontwikkeling, maar wanneer u uw doel bereikt dan is dit het mooiste beroep wat u zich kunt wensen.

Wat denkt u van de flexibiliteit en de mogelijkheid om onafhankelijk uw geld te verdienen achter uw computer? Dat lijkt ons zeker de moeite waard om uw tijd in te investeren!

Share